Beelden van man die handgranaat aan deur Bruut bevestigt

De politie heeft een duidelijk beeld van de route van de man die 14 januari een handgranaat aan de deur van café Bruut aan de Voorstraat bevestigde. De bewegingen van de man zijn goed op camera vastgelegd.

In de nacht van maandag 13 januari op dinsdag 14 januari werd opnieuw een handgranaat aangetroffen bij café Bruut aan de Voorstraat in Zwolle. Zowel het café als de eigenaar lijken al sinds oktober 2018 het doelwit van bedreigingen. Het explosief werd dinsdagochtend rond 08.20 uur ontdekt en kon gelukkig veilig worden afgevoerd. Uit camerabeelden blijkt dat de dader de handgranaat rond 01.00 uur achterliet aan de deurklink van het café.

Foto: Opsporing Verzocht

Camera’s hebben de route van de dader naar de Voorstraat vastgelegd. Hij kwam vanuit de richting van de Rembrandtlaan, via de Dijkstraat en de Buitenkant, naar de Melkmarktsteeg gelopen. Daarna ging hij de Voorstraat in en passeerde café Bruut een aantal keer voordat hij de handgranaat plaatste.

Foto: Opsporing Verzocht
Foto: Opsporing Verzocht
Foto: Opsporing Verzocht
Foto: Opsporing Verzocht

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar een aantal specifieke getuigen die de dader passeerden terwijl hij in de Voorstraat liep, rond 01.00 uur dus in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 januari. Het gaat om de personen op de foto’s hierboven. Mogelijk hebben zij, ondanks de gezichtsbedekking die de dader droeg, toch iets gezien dat kan helpen bij de opsporing.

Meer info bij Opsporing Verzocht.