Politie geeft beelden vrij van mishandeling journalisten aan vooravond IJsselderby

De politie heeft beelden vrijgegeven van een mishandeling van twee journalisten aan de vooravond van de IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle.

Op de avond van 3 februari werden er voor café de Huiskamer twee journalisten mishandeld. De verslaggevers werden geslagen, op de grond gegooid en daarna nog verder geschopt en geslagen. Een van de journalisten was dusdanig toegetakeld dat hij naar het ziekenhuis moest, omdat hij veel schoppen tegen zijn hoofd had gekregen. De reporter heeft nog steeds last van duizeligheid en heeft zijn werk niet volledig hervat. Het zou volgens deskundigen nog zes maanden kunnen duren, voordat hij weer is hersteld. Peter ter Velden van Persveilig spreekt van een ’traumatische gebeurtenis’ voor de journalist.

De politie wil alles op alles zetten op één dader te vinden. Dat is de man die de eerste trappen uitdeelt en op beelden is te zien. Zien linkerborst jas een merk op logo, draagt blauwe spijkerbroek met allerlei vlekken of scheuren erop. Wie de man (her)kent wordt verzocht contact met de politie op te nemen.

Back to top button