woensdag , 28 februari 2024
De politieboot tijdens de Gay Pride.

Politie Oost geeft homo’s en transgenders prioriteit

De politie gaat meer aandacht besteden aan de aanpak van geweld tegen lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Ook het bestrijden van discriminatie van deze groepen heeft prioriteit. Om dit te onderstrepen is binnen de politie Eenheid Oost-Nederland het netwerk Roze in Blauw opgericht.

Roze in Blauw Oost-Nederland (RiBON) bestaat uit een groep politiemensen die de belangen behartigt van mensen die slachtoffer worden van incidenten omdat ze lesbisch, homo, biseksueel of transgender zijn. Dit doen zij bijvoorbeeld door het inplannen van een aangifte, de begeleiding van het onderzoeksdossier en het delen van kennis in de politieorganisatie. RiBON is bedoeld voor alle inwoners van Gelderland en Overijssel.

Luisterend oor
De leden van RiBON staan klaar voor mensen die melding willen doen van discriminatie, belediging, mishandeling, of diefstal vanwege hun geaardheid. Ze bieden een luisterend oor en kunnen doorverwijzen of bemiddelen bij het doen van aangifte.

Bedreigd
De leden van RiBON hopen dat mensen niet schromen of bang zijn om een melding of aangifte te doen vanwege hun seksuele geaardheid. Ook mensen die vermoeden dat iemand in hun omgeving bedreigd wordt vanwege het feit dat hij of zij lesbisch, homo, transgender of bi is, kunnen contact opnemen met het RiBON. Natuurlijk moet bij een noodgeval altijd gebeld worden met 112.

Foto: Ramon Stoppelenburg | Flickr (zo heet dat fotobureau nou eenmaal)