Politie houdt bestuurder aan die pijlen op zijn velgen heeft gemonteerd

De politie Team Verkeer Oost Nederland had vorige week een bijzondere vondst na het staande houden van een automobilist. De man had op alle vier de velgen scherpe, uitstekende punten gemonteerd die voor ernstig letsel kunnen zorgen.

De bestuurder werd staande gehouden in Kampen na aanleiding van het geluid wat de uitlaat produceerde. Tevens hadden de velgen van alle 4 de wielen scherpe, uitstekende delen die voor ernstig letsel kunnen zorgen. Op de binnenplaats van het bureau in Zwolle werd vastgesteld dat het aantal dB(a)’s wat deze auto mocht produceren in ruime mate werd overschreden. Dit in combinatie met de scherpe delen had een ‘Wachten Op Keuren’-status tot gevolg.

Verdovende middelen
Verder rees het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was van verdovende middelen, hetgeen de speekseltest bevestigde. De uitslag van het daaropvolgende bloedonderzoek volgt binnenkort. De bestuurder kreeg in ieder geval een rijverbod van 24 uur.

Flink aantal messen
In de auto werden verder nog een flink aantal messen aangetroffen, waarvan een aantal dus strafbaar zijn gesteld in de Wet Wapens en Munitie.

Tegen alle feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Back to top button