zaterdag , 2 maart 2024
Politie
Stockfoto Politie

Politie houdt bus met ‘fans’ Go Ahead Eagles aan

uniform_politie2De politie heeft zaterdag 14 februari een bus met supporters van Go Ahead Eagles in Wijhe staande gehouden. Drie personen zijn aangehouden.

De burgemeester van Raalte, Wijhe en Olst heeft een noodbevel uitgevaardigd tegen de rest van de supporters. Dit om te voorkomen dat zij in deze gemeenten voor problemen gaan zorgen. Eén van de aangehouden personen betrof de bestuurder van de bus. Deze bleek onder invloed van alcohol. De andere aanhoudingen waren voor belediging en een openstaand vonnis. Alle aangehoudenen komen uit Deventer (leeftijden nog onbekend).

Confrontatie
Zondagmiddag wordt in het IJsseldeltastadion in Zwolle de eredivisiewedstrijd PEC Zwolle-Go Ahead Eagles gespeeld. Een klein deel van aanhangers van beide ploegen wordt gerekend tot de groep ‘risicosupporters’. In het verleden zochten deze groepen al geregeld de confrontatie met elkaar.

Ook de politie in Zwolle had eerder duidelijke informatie dat er een confrontatie tussen PEC en Eagles-‘fans’ zou kunnen plaatsvinden. Daarom kondigde burgemeester Henk Jan Meijer al een noodbevel af.