vrijdag , 8 december 2023
Politie Zwolle-Zuid
Foto: Pascal Pellikaan

Politie houdt rekening met levensdelict bij onderzoek Zwolle-Zuid

De recherche is op dit moment bezig met een onderzoek in een woning aan de Van Zuylenware in Zwolle-Zuid. Het onderzoek richt zich op een vermiste 38-jarige Zwollenaar. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s inclusief een levensdelict.

Op woensdag 14 februari kreeg de politie kennis van een zorgelijke vermissing van een 38-jarige man uit Zwolle. Er werd al sinds 7 à 8 februari niets meer gezien of gehoord van de man. Gelet op de aangifte, de verstreken tijd en het uitblijven van contact in welke vorm ook werd deze vermissing als een zorgelijke vermissing getypeerd. Na overleg met de officier van justitie werd deze vermissing als strafrechtelijk onderzoek voortgezet.

40-jarige Zwollenaar aangehouden
Na het horen van onder andere getuigen, een buurtonderzoek en aanvullend rechercheonderzoek heeft de recherche een 40-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van het slachtoffer. Aansluitend werd op zaterdag 17 februari een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingericht. De vermiste is nog steeds niet aangetroffen, maar de politie houdt rekening met meerdere scenario’s inclusief een levensdelict.

Foto: Pascal Pellikaan

Forensisch onderzoek in een woning
In de wijk Zwolle-Zuid wordt op dit moment forensisch onderzoek gedaan in relatie tot deze vermissing. Dit vindt plaats in de Van Zuylenware. Er zal een PD-Unit worden geplaatst om vandaar uit de werkzaamheden te coördineren. Het onderzoek zal zich richten in en om een woning in die straat. Over de aard van het onderzoek alsmede het doel van het onderzoek is de recherche terughoudend.

Team Grootschalige Opsporing
Als een levensdelict of een ander ernstig delict gemeld of ontdekt wordt, dan kan in overleg met het Openbaar Ministerie en de leiding van de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) worden gestart. In een TGO zijn meerdere specialismen ondergebracht al naar gelang wat nodig is voor het doel.

Politie Zwolle-Zuid
Foto: Pascal Pellikaan

Poll

Op wie gaat u stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle?