Politie houdt zeven personen aan voor dierenmishandeling

De politie heeft maandagochtend zeven personen aangehouden op verdenking van dierenmishandeling.

Aanleiding van de aanhoudingen is een uitzending van het tv-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman op 19 maart 2020 waarin beelden werden getoond van ernstige mishandelingen van pakwerkhonden op drie locaties van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging.

Elburg
Na het zien van de beelden startte de politie een onderzoek, waarbij de tv-beelden zijn geanalyseerd, getuigen werden gehoord en aangiftes werden opgenomen. De aangehouden personen wonen in de gemeenten Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Elburg.

Prikkettingen en stroomattributen
Bij de aanhoudingen zijn vier honden in beslag genomen. De honden zijn ondergebracht in een passende opvanglocatie. Ook werden prikkettingen en andere verboden voorwerpen zoals stroomattributen in beslag genomen.

Alle aangehouden personen worden over hun aandeel gehoord, waarna een dossier wordt opgemaakt. Het dossier wordt verzonden naar het OM voor de verdere strafrechtelijke afhandeling.

Diervriendelijk africhten
Als bekend is dat een africhter dieren mishandelt, dan zal de politie bij deze africhter geen honden meer afnemen. De politie heeft eerder al aangegeven geen zaken meer te doen met de africhters die op de beelden te zien zijn waarvan de identiteit bekend is.

Back to top button