Politie laat 31 hooligans van Ajax en PEC weer vrij

JustitieDe politie heeft 26 Ajax- en zes┬áPEC Zwolle-hooligans weer vrijgelaten, nadat zij in de nacht van zaterdag op zondag elkaar in Zwolle te lijf gingen met allerlei slagwapens. Vijf van de 31 aangehouden Ajax ‘supporters’ worden in verzekering gesteld en mogelijk voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De vijf, behorend tot de zogenoemde vijfde generatie Ajax supporters, hebben een eerder verleden met voetbal gerelateerd geweld en zullen ook nu wederom worden vervolgd voor openlijke geweldpleging. De overige 26 Ajax supporters, waarvan twee minderjarig, zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Het OM zal een beslissing nemen over de eventuele vervolging. Ook de 6 aangehouden PEC Zwolle supporters zijn inmiddels heengezonden.

Meppelerstraatweg
Alle verdachten werden op zondagmorgen 9 november rond 01.30 uur aangehouden op de kruising Meppelerstraatweg/Ceintuurbaan. Bij de aanhouding van de verdachten werden diverse slagwapens (stokken, breekijzers, biljartkeus en verzwaarde handschoenen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Wat de aanleiding voor de confrontatie is geweest, moet nader onderzoek uitwijzen.

Back to top button