Politie laat nog niks los over herkomst gevonden wapens in Zwolle

De politie heeft vrijdagmiddag 11 september het onderzoek op een bosperceel aan de Schellerdijk afgerond. Het bosperceel is dinsdagavond afgezet en vervolgens bewaakt in verband met een wapenvondst. Voor dit onderzoek zijn verschillende specialisten ingezet. Het onderzoek naar de herkomst van de wapens gaat onverminderd door.

Districtschef Ramon Arnhem complimenteert alle betrokkenen voor hun inzet: ‘De afgelopen dagen is er hard gewerkt door Defensie, medewerkers van de opsporing en het basisteam Zwolle. Er zijn ook collega‚Äôs uit andere eenheden ingezet voor de bewaking van het bosperceel. Dat was noodzakelijk voor de veiligheid van de omwonenden, inwoners van Zwolle en de mensen die er aan het werk waren.’

Burgemeester Peter Snijders
De gevonden wapens worden op dit moment onderzocht en de politie doet grondig onderzoek naar de herkomst ervan. Burgemeester Peter Snijders: ‘Ik kan mij goed voorstellen dat deze vondst wijkbewoners heeft bezig gehouden. Zij hebben een aantal dagen en nachten politie en medewerkers van defensie in hun omgeving gezien. Ik ben blij dat deze wapens nu in handen zijn van de politie en daarmee zijn veiliggesteld.’

Herkomst
De vondst en de inzet van de politie en andere specialisten hebben ook tot veel vragen geleid. ‘We doen heel zorgvuldig onderzoek naar de wapens en de herkomst ervan. Dat kost tijd en vraagt ook om terughoudendheid van onze kant in belang van het onderzoek. Wapens zijn vaak gelieerd aan ondermijnende criminaliteit en dat pakken wij hard aan. Dit willen wij graag doen met een brede veiligheidscoalitie. Daarbij heb ik het niet alleen over onze partners. Ook de inwoners van Zwolle en het gehele district IJsselland kunnen ons helpen om criminaliteit aan te pakken om met ons te zorgen voor een veilige en leefbare omgeving’, aldus Ramon Arnhem.

Tips
De politie kan tips en informatie over deze vondst goed gebruiken. Heeft u de afgelopen maanden iets verdachts gezien rondom het bosperceel aan de Schellerdijk? Of heeft u andere informatie die verband kan houden met deze vondst? Neemt u dan alstublieft contact op met de politie. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844. U kunt ook bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 079-3458999. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie.

Back to top button