Politie pakt daders van overval Diezerpoort

De politie in Zwolle heeft woensdag 15 oktober twee van de drie vermoedelijke daders van een woningoverval aangehouden. De mannen zijn ingesloten en worden verhoord. De politie is nog op zoek naar de derde persoon.

De politie kreeg rond 20.20 uur de melding dat een man (leeftijd nog onbekend) in zijn woning aan de Jan Buschstraat in Zwolle zou zijn overvallen door drie mannen. De mannen drongen de woning binnen en bedreigden de bewoner met onder meer een vuurwapen. Ze gingen er met buit in een grijze auto vandoor. Door getuigen werd ook een kenteken genoemd. De bewoner raakte niet gewond bij de overval.

Hierop startte de politie direct een grote zoekactie waarbij ondermeer een helikopter werd ingezet. Rond 21.00 uur zagen agenten op de Zwartewaterallee in Zwolle een auto rijden die voldeed aan de omschrijving met daarin twee personen. De auto stopte op de kruising Lijnbaan – Kleine baan waarna de agenten de twee mannen (16 en 21 jaar uit Zwolle) konden aanhouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en worden verhoord.

De politie onderzoekt de zaak verder en gaat door met de zoektocht naar een mogelijke derde dader.

Back to top button