Politie pakt man voor beroving bij Maagjesbolwerk

De politie heeft zondagnacht 27 september een man gearresteerd die mogelijk betrokken was bij een beroving op het Maagjesbolwerk in het centrum van Zwolle.

Rond 2.00 uur reageerden politieagenten in het centrum op een melding van een beroving bij het Maagjesbolwerk. Een 18-jarige jongeman was na het stappen van plan naar huis te gaan en zocht zijn fiets op dit plein. Hij zag daar een groepje jongeren nog rondhangen en naar muziek luisteren. Toen de jongeman zijn fiets had gevonden en van het slot wilde halen, werd hij ineens beetgepakt van achteren. Iemand greep de fietssleutel uit zijn handen. Daarna werd zijn portemonnee uit zijn broekzak gegrist. Dit gebeurde door iemand die bij dat groepje hoorde. De jongen riep de hulp in van vrienden die nog in de buurt waren en van de politie.

De politie kon op aanwijzing van een getuige een 21-jarige man uit Hasselt aanhouden als vermoedelijke dader van deze beroving. Zijn portemonnee is terug. Op dit moment mist het slachtoffer nog zijn pinpasjes en fietssleutel. De politie doet onderzoek naar de toedracht. De verdachte uit Hasselt zal aan het bureau worden verhoord.

Back to top button