Politie pakt straatracers in Zwolle op

De politie heeft een groep straatracers staande gehouden. De snelheidsduivels raceten door Zwolle en gingen zondagavond onder andere met spinnende wielen en driftend door het centrum.

De videoauto en twee andere onopvallende politieauto’s werden zondagavond gestuurd naar industrieterrein de Hessenpoort, waar enkele straatracers zich zouden verzamelen. Op het moment dat de politie met de videoauto aankwam, reden ze juist weg.
Omdat de straatracers zich mogelijk ergens anders negatief zouden profileren werden ze door o.a. de videoauto gevolgd. Het vermoeden werd bevestigd, want in de binnenstad trokken enkelen met spinnende wielen op, gingen driftend door de bocht en maakten daarbij veel lawaai. Op de Hasselterweg werden enkelen gemeten met forse snelheidsoverschrijdingen.

112 km/u
Eén straatracer reed 107 km bij 70 km en een ander 109 bij 80 km max. Het meest bont maakte een automobilist die met 112 km/u reed over de Hasselterweg waar hij 70 km/u mocht rijden, rechts inhaalde en daarbij ook meerdere keren geen richting aangaf. Deze beginnende bestuurder, die nog geen jaar zijn rijbewijs had, werd bekeurd en voorgedragen voor gedragscursus. De hele groep werd door een gezamenlijke actie van de onopvallende voertuigen op de N331 richting Hasselt in een keer staande gehouden en gecontroleerd.

Back to top button