Politie tast in duister over dader Jumbo-bommen

De politie heeft nog geen idee wie er achter de explosieven zit die zijn afgeleverd bij Jumbo-vestigingen. Het publiek heeft een link gelegd tussen een verjaardagskaart van de dader en het lijflied van PEC Zwolle-fans.

Ondanks de meer dan 500 tips tast de politie in het duister over de identiteit van de man die onder andere bij de Jumbo aan de Veemarkt in Zwolle een explosief afleverde. Wel heeft het onderzoeksteam allerlei scenario’s doorgenomen op basis van de bijdrages van het publiek.

verjaardagskaart_jumboZo kwamen er mails binnen dat de verjaardagskaart met explosieven in de Jumbo aan de Veemarkt een deuntje (‘dans je de hele nacht met mij’) speelde dat wordt beschouwd als het lijflied van PEC Zwolle-supporters. Niettemin gaat de politie er niet van uit dat de dader in de voetbalwereld moet worden gezocht.

Het publiek denkt ook mee over mogelijke verborgen boodschappen aan de hand van de tijdstippen waarop de dader contact zocht, meldt de politie. ‘Op 6 juni, 3 juli en 8 juli en 25 juli zocht de dader contact op tijdstippen waar het getal 41 in zat. Zo werd door het publiek het getal 41 als atoomnummer genoemd waarbij de dader mogelijk dit scheikundig element gebruikt in zijn explosieven. Het getal 41 werd verder in relatie tot het kengetal van Zwitserland genoemd. Daarnaast werd door het publiek genoemd dat de dader mogelijk naar zichzelf refereert omdat hij schoenmaat 41 zou hebben of dat dit mogelijk zijn leeftijd is. Het getal 41 zou ook te maken kunnen hebben met het aantal goals dat zou zijn gemaakt in de voetbalcompetitie.’

De politie looft 10 duizend euro uit voor de gouden tip. Voor het complete dossier kijk hier.

Back to top button