Politie vindt overleden man aan Zwolseweg, maar weet niet wie het is

Op 17 juli is een overleden man aangetroffen aan de Zwolseweg in ’s-Heerenbroek (gemeente Kampen). Na onderzoek is een natuurlijk overlijden vastgesteld. De politie wil graag weten wie deze man is zodat zijn familie kan worden ingelicht.

Bij de man vond de politie een briefje met de naam Cornelius Wagner, een geboortedatum en de plaatsnaam Munster. De Duitse politie heeft de naam met geboortedatum nagetrokken maar deze komt niet voor in de betreffende deelstaat. De politie heeft wel het vermoeden dat de man uit Duitsland afkomstig is. Hij sprak vloeiend Duits.

Gezien in Beerta, Bangeweer en Emmeloord
De man is op 15 juni nog in Beerta en op 22 juni in Bangeweer (provincie Groningen) gezien. Op 12 juli in Emmeloord (Flevoland) vertelde de man tegen politieagenten dat hij onderweg was naar Den Haag om nieuwe papieren aan te vragen. De agenten hebben hem toen geholpen om bij het Leger des Heils te komen. Daar heeft hij zijn kleding gewassen en nieuwe schoenen gekregen. In Bangeweer vertelde de man tegen de politieagenten dat hij sinds drie maanden te voet uit Duitsland was gekomen, omdat hij zijn huurhuis moest verlaten. De man gaf, als hij door politieagenten werd aangesproken, de naam die op het briefje stond, Cornelius Wagner uit Munster, op.

De man had deze slaapzak bij zich.

Na het aantreffen van zijn levenloze lichaam in ‘s- Heerenbroek heeft de forensische opsporing zowel zijn DNA als vingerafdrukken onderzocht. Helaas zonder een match met een identiteit. Een tandstatusonderzoek bleek niet mogelijk omdat hij slechts drie tanden c.q. stompjes had waardoor vergelijking niet mogelijk was.

De man had een paarse slaapzak bij zich. Wie heeft meer informatie over deze man of weet wie hij is? Neem contact met de politie op door te bellen met 0900 8844 of vul het digitaal tipformulier in.

Back to top button