Politie vindt stoffelijk overschot in woning Zwolle-Zuid

De recherche heeft gisteren tijdens een onderzoek in een woning aan de Van Zuylenware in Zwolle-Zuid een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. Het onderzoek in de woning zal vandaag (zondag) worden voorgezet.

Tijdens het onderzoek, dat gisteren begon, heeft de politie later op dag het stoffelijk overschot aangetroffen. Het is voor nader onderzoek overgebracht naar een onderzoeklocatie. De politie werkt nauw samen met onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Bij dat onderzoek zullen zowel de oorzaak van de dood alsmede de vaststelling van de identiteit van groot belang zijn. Of het aangetroffen lichaam ook de vermiste 38-jarige man is, waar het onderzoek zich op richtte, kan nog niet gezegd worden.

Aanwijzingen en sporen
Vandaag (zondag) zal het forensisch onderzoek in de woning aan de Van Zuylenware in Zwolle-Zuid hervat worden. Ook in de woning kunnen aanwijzingen en sporen aanwezig zijn die de belangrijkste vragen kunnen beantwoorden. De omgeving zal ook vandaag (zondag) nog afgeschermd zijn.

Verdachte
Op zaterdag 17 februari zijn door de recherche al veel getuigen gehoord en is op verschillende manieren informatie verzameld . De 40-jarige verdachte die al eerder was aangehouden voor betrokkenheid is in verzekering gesteld. Het onderzoek zal zich ook richten op eventuele betrokkenheid van anderen als daartoe aanleiding is, meldt de politie.

Politie Zwolle-Zuid
Foto: Pascal Pellikaan
Politie Zwolle-Zuid
Foto: Pascal Pellikaan
Back to top button