Politie vordert acht rijbewijzen in op A28, snelheden van 190 km/u

De politie heeft vandaag (zondag) acht rijbewijzen ingevorderd van bestuurders op de A28 tussen Zwolle en Assen. Op het TT circuit in Drenthe werd er vandaag het evenement Paddock Porsche gehouden.

De bezoekers vielen volgens de politie negatief op vanwege excessieve snelheidsoverschrijdingen op de A28. Snelheden liepen soms op tot wel 190 km/u waar 100 is toegestaan. Een groepje van vier automobilisten in sportwagens werd gelijktijdig aan de kant gezet bij Rogat. Drie van de vier bestuurders bleek familie van elkaar. De gemeten snelheid kwam op 171 gemiddeld, pieksnelheden lagen hoger. De rijbewijzen van hen werden ingevorderd.

Zwolle
Ook van drie andere automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Zij reden met snelheden tussen 160 en 170 km/u. Een 23 jarige automobilist die niets met het evenement in Assen had te maken, maakte het ook bont. Met 160 km/u reed hij over de A28 bij Zwolle en negeerde tijdens inhalen drie keer een rood kruis, gaf geen richting aan en droeg geen gordel. Gezien dit rijgedrag en het rijgedrag uit het verleden heeft de politie naast een invordering van het rijbewijs drie boetes uitgeschreven en hem aangemeld bij het CBR.

Back to top button