zondag , 25 februari 2024
Foto: Pascal Pellikaan, http://www.pp-fotografie.nl

Politie zoekt bloemisten voor woningoverval Zwolle-Zuid

De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval op een woning aan de Ministerlaan in Zwolle-Zuid. De overval vond plaats op vrijdagochtend 4 november, rond half negen.

Die ochtend werd er bij de 63-jarige bewoonster aangebeld door twee mannen die een bos (rood/witte) rozen bij zich hadden. De twee duwden de vrouw op de grond en gingen de woning binnen. De vrouw wist op enig moment de woning te verlaten en sloeg buiten alarm. De mannen sloegen daarop op de vlucht en vertrokken in een donkerkleurige auto. Voor zover nu bekend, is er bij de woningoverval niets buit gemaakt. Kort na de overval werd vrijdagochtend een uitgebrande auto – een donkere BMW – aangetroffen aan de Rozenvoorderdijk in Olst. De politie onderzoekt of deze auto, die gestolen bleek, met deze woningoverval te maken heeft.

Twee mannen met getinte huidskleur
De politie is een onderzoek gestart naar de woningoverval en is op zoek naar getuigen die de twee mannen die ochtend in/rond de woning hebben gezien of andere informatie hebben die met de woningoverval te maken kan hebben. Het zou gaan om twee mannen met een getinte huidskleur. De twee hadden een bos rood/witte rozen bij zich, die verpakt waren in groen met bruin papier. Mogelijk dat getuigen dit gezien hebben of bloemisten in de omgeving hierop aanslaan. De bloemen zijn vermoedelijk niet vandaag, maar al eerder deze week gekocht.

De politie wil ook graag weten of iemand iets gezien heeft aan de Rozenvoorderdijk in Olst vanochtend, waar de vermoedelijk in brand gestoken donkere BMW aangetroffen is. De melding over die brand kwam vlak na 09.00 uur binnen bij brandweer en politie. Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Foto: Pascal Pellikaan, http://www.pp-fotografie.nl
Foto: Pascal Pellikaan, http://www.pp-fotografie.nl
Foto: Pascal Pellikaan, http://www.pp-fotografie.nl
Foto: Pascal Pellikaan, http://www.pp-fotografie.nl