vrijdag , 1 maart 2024

Politie zoekt getuigen poging tot beroving in Hortensiastraat

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot beroving van een 24-jarige man uit Zwolle in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 januari op de Hortensiastraat ter hoogte van de fietstunnel richting Zwolle-Zuid.

De Zwollenaar fietste iets voor middernacht over de Hortensiastraat in de richting van de tunnel. Uit de Seringenstraat kwamen drie jongemannen. Nog voor de stoplichten hielden de mannen het slachtoffer aan en eisten geld. Er ontstond een worsteling tussen het slachtoffer en één van de mannen.

Achtervolgd
Het slachtoffer wist uiteindelijk zijn fiets te pakken. Toen hij weg wilde fietsen kwam hij er achter dat de andere twee mannen zijn fiets hadden vernield. Het slachtoffer is met zijn fiets de fietstunnel in gerend. Hij werd daarbij achtervolgd door in ieder geval  twee van de mannen, maar uiteindelijk wist hij ze kwijt te raken.

Verwondingen
Het slachtoffer is naar huis gegaan en belde daar de politie. Hij liep verwondingen aan zijn gezicht op en zijn fiets de nodige schade. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Het slachtoffer werd in de tunnel gepasseerd door in ieder geval drie fietsers. Mogelijk dat zij iets gezien hebben. De drie verdachten droegen alle drie spijkerbroeken en donkere jassen. Eén van hen droeg een capuchon over zijn hoofd. Personen die iets gezien hebben worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Zwolle via telefoonnummer 0900-8844.