Politie zoekt getuigen na kogelregen in Dieze

De politie in Zwolle is een onderzoek begonnen naar een schietincident in de omgeving van de Van Schoonhovenstraat op zaterdag 21 december. Voor zover nu bekend werd een aantal schoten afgevuurd. Of er gericht is geschoten en of er iets of iemand is geraakt, is nog onbekend. De politie roept getuigen die iets hebben gezien of gehoord wat van belang kan zijn op om zich te melden.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die schoten had gehoord en iemand had zien wegrennen. Ook reed een voertuig met piepende banden weg en was gezien dat er een voertuig geparkeerd stond met mensen daaromheen. Vlak voordat de eerste agenten ter plaatse waren reed dit voertuig weg. Op de plek waar de voertuigen stonden werden hulzen aangetroffen. Daarop startte de politie een onderzoek.

Onderzoek
Het is nog onduidelijk of er gericht is geschoten en wat de aanleiding van het incident is. Om daar meer helderheid over te krijgen doet de forensische opsporing onderzoek ter plaatse. Ook verrichten agenten een buurtonderzoek en wordt bij ziekenhuizen in de regio gecheckt of er mensen met schotwonden zijn behandeld.

Heeft u iets gezien?
De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets hebben gehoord of gezien wat kan helpen bij het onderzoek. Misschien zijn er mensen die meer weten over de achtergrond van het incident? Heeft u informatie? Bel dan met 0900-8844 of gebruik onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl

Een reactie

  1. In de 70 e jaren van de vorige eeuw had ik een gesprek met een politie specialist van de afdeling vuurwapens in Amsterdam, die mij toen al zei zich zorgen te maken over de wildgroei van vuurwapens onder de bevolking.
    De politieke partijen waren toen al bezig waren met elkaar het leven zuur te maken in plaats van prioriteiten wist te stellen. Nog steeds zien zij de noodzaak niet in om een special force op te richten, zoals in de tijd van Al Capone gebeurde of in het huidige Italië.

    Alsmaar praten, maar nog steeds geen daden. Veel beloven en weinig geven doen, doen gekken in vreugde leven.

Back to top button