Politie zoekt getuigen van straatroof Holtenbroek

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 augustus werd een 21-jarige vrouw uit Zwolle beroofd op de Holtenbroekerdijk in Zwolle. Dit gebeurde tussen 03.00 en 03.15 uur. De politie is op zoek naar getuigen, in het bijzonder drie fietsers die in de buurt hebben gefietst en mogelijk iets hebben gezien.

De 21-jarige vrouw uit Zwolle fietste tussen 03.00 en 03.15 uur vanuit het centrum van Zwolle in de richting van Stadshagen. Halverwege de Holtenbroekerdijk werd zij door een onbekende man van de fiets getrapt. Hierbij kwam zij ten val. De man beroofde de vrouw van o.a. haar pinpas en is vervolgens weggefietst richting de Twistvlietbrug. De vrouw raakte bij de beroving gewond, zij heeft zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen moeten laten behandelen.

Signalement
Omdat het op het tijdstip van de overval erg donker was, is er slechts een summier signalement bekend. Het zou gaan om een man van tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij sprak met een buitenlands accent en fietste op een ‘sportieve’ fiets, mogelijk een mountainbike, crossfiets of racefiets.

De vrouw heeft om hulp geroepen, maar vermoedelijk heeft niemand haar gehoord. Wel zag de vrouw komende vanaf de Twistvlietbrug een vrouw fietsen, evenals twee mannen vanuit de Klooienberglaan. Het zou kunnen dat zij de dader hebben zien fietsen of andere informatie hebben die van belang kan zijn. Zij, en eventuele andere getuigen, worden verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.

Back to top button