Politie Zwolle rukt massaal uit voor ‘ontvoering’, maar stuit op vrijgezellenfeest

De politie in Zwolle kreeg zaterdagmiddag een melding over een mogelijke ontvoering op de Oldeneelallee. Een melder had geschreeuw uit een auto gehoord, in het voertuig zag deze melder meerdere personen waaronder een persoon, met een zak over het hoofd, die heftig bewoog. De melder belde 112 en gaf het kenteken aan de politie door.

Achteraf bleek het om een vrijgezellenfeest te gaan. Tot ergernis van de politie, schrijft ze op haar social mediakanalen. ‘Misschien denkt u ook wel; ach, geintje, moet kunnen. Er is immers geen echt slachtoffer, toch? Inzet van veel politie eenheden, waaronder snelle Audi’s, reguliere politie, hondengeleider, politiehelikopter en overleg over inzet speciale eenheden… Gelukkig konden collega’s bij Heino achter het voertuig komen. Door rustig te blijven en te kiezen voor een rustige controle locatie is erger voorkomen. Voor zover wij weten is er geen schade aan betrokkenen of aan derden aangericht.’

Vuurwapens
Afgelopen jaren heeft de politie vaker signalen gegeven dat dit soort ‘geintjes’ veel geld en capaciteit kosten dat er niet is. ‘Ook gaat het ten koste van de verkeersveiligheid, het creĆ«ert onrust en kan leiden tot ongewenste gevolgen:

  • politie die vuurwapens richt
  • verkeersongevallen door onrust in het verkeer
  • politiemensen die met zwaailicht en sirene vanaf verschillende kanten aan komen rijden, in dit geval oa uit Twente, Zwolle, Raalte, Deventer enz.
  • een dure (schaars middel) politiehelikopter die dus nergens anders voor kan worden ingezet.’

Strafbaarheid
De politie zal onderzoek doen naar de strafbaarheid van de gedragingen en een proces-verbaal zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. ‘Laat het duidelijk zijn dat vrijgezellenfeesten leuk en ludiek mogen zijn, maar hou daarbij rekening met de veiligheid! Daarbij… die nep-ontvoeringen zijn niet echt origineel meer’, aldus de politie.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Naar verluidt moeten de betrokkenen voor straf een maand HIERMEE rondlopen.[/box]

Back to top button