Politiehond grijpt verdachte in Pierik

De politie heeft afgelopen nacht twee mannen aangehouden na een inbraak bij een kiosk op het station in Zwolle. Rond kwart over vier kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken. Binnen twee minuten waren agenten op het station.

Een getuige had twee inbrekers gezien, en kon aan de agenten laten zien waar het duo heen was gelopen. Daar zagen de agenten nog net iemand in een auto stappen, waarop ze de achtervolging inzetten. Na een stopteken stopten de verdachte, maar toe een agent uitstapte om de auto van de verdachte te controleren, gingen zij er met hoge snelheid vandoor.

Politiehond
Op de Korenbloemstraat in Pierik is de auto uiteindelijk gestopt, waarna de verdachte wegrende. Met behulp van een politiehond is de verdachte gevonden. Het gaat om een 20-jarige Amsterdammer. Op het station werd een tweede verdachte aangehouden, een man van 30 uit Amsterdam.

Beide verdachten worden nu gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij de inbraak. Bij de inbraak werd buitgemaakt, deze is weer teruggevonden in de auto van één van de verdachten.

Back to top button