Poolse bestuurder onder invloed van drugs met 180 km/u over A28 bij Zwolle

De politie heeft vrijdagavond een Poolse  automobilist tijdens verkeerstoezicht met de videoauto op de A28 staande gehouden. Zijn snelheid werd gemeten op 180 km/u waar 120 was toegestaan.

De man reed via de A50 bij Hattem de A28 op richting Zwolle. Daar behaalde hij snelheden tot 170 km/u waar 80 was toegestaan. ‘Bij de staande houding kregen wij het vermoeden van drugsgebruik vanwege uiterlijke kenmerken. Hij erkende de afgelopen 24 uur dit ook gebruikt te hebben’, vertelt de politie. Er werd op het politiebureau te Zwolle een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs werd ingevorderd en met behulp van een tolk werd de verdachte gehoord.

Na bekend worden van bloedonderzoek zullen de pv’s opgestuurd worden naar de verkeersofficier.

131 km/u waar 60 km/u is toegestaan
Eerder op de vrijdag werd het rijbewijs van een andere automobilist ingevorderd. Deze werd gemeten met 131 km/u toen hij over klachtlocatie De Stouwe te Dalfsen reed waar 60 is toegestaan.

Extra controleren
De laatste tijd komen er bij de politie ook geregeld klachten binnen over hoge snelheden die behaald worden bij de wegwerkzaamheden op de N377 en op de N340. ‘Daarom gaan wij de komende tijd zowel opvallend als onopvallend op snelheid controleren’, waarschuwt de politie.

Back to top button