Prachtige oude foto’s van Roggenstraat en Spiegelstraat

Ondernemers in de Roggenstraat en Spiegelstraat werken samen met de gemeente om het winkelend publiek deze straten opnieuw te laten ontdekken.

De kleine, gezellige winkelstraatjes met aparte en bijzondere winkels en speciaalzaken krijgen deze zomer letterlijk en figuurlijk weer meer kleur. Een aantal etalages wordt voorzien van fascinerende foto’s van Zwolle. Daarnaast dansen binnenkort in beide straten kleurrijke vlinders boven het winkelend publiek. Hiervoor zoeken de ondernemers en de gemeente Zwollenaren die alleen, met het gezin of met vrienden én met kunstenaar Dennie Boxem een deel van de vlinders op kunstzinnige wijze willen versieren. Als het overigens aan de ondernemers ligt, komt er ook een toffe muurschildering in een van beide straten.

Fascinerende foto’s in etalages
Naast het samen maken en ophangen van de kleurrijke vlinders worden de etalages van leegstaande panden in de Roggenstraat en Spiegelstraat binnenkort voorzien van bijzondere foto’s van Zwolle. Hiervoor werkt de gemeente Zwolle samen met Historisch Centrum Overijssel (HCO).

Foto via gemeente Zwolle
Foto via gemeente Zwolle
Foto via gemeente Zwolle

Pimp je eigen vlinder: meld je nu aan
Wil je vanuit de speciaal hiervoor ingerichte pop-up werkplaats helpen bij het pimpen van de vlinders? Dat kan tijdens een van de twee uur durende workshops van Dennie Boxem op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus. De workshops worden gegeven van 10.00 – 12.00 uur, van 13.00 – 15.00 uur en van 16.00 – 18.00 uur. Elke workshop biedt plaats aan maximaal 15 personen. Deelname is gratis. Meedoen? Stuur een mail met je naam, contactgegevens, voorkeursdag en -tijd en het aantal personen naar pimpjevlinder@ditisem.nl.

Back to top button