zaterdag , 24 februari 2024

Premier Rutte in Zwolle voor bezoek noodopvang vluchtelingen

Premier Mark Rutte is vandaag (woensdag) in Zwolle om de noodopvang voor vluchtelingen te bezoeken. Ook de Zwolse burgemeester Peter Snijders was aanwezig.

Rutte prijst de gemeente Zwolle voor de snelle opvang van vluchtelingen. ‘De asielopvang in ons land zit overvol. Met enorme inzet van gemeenten zijn in korte tijd op verschillende plekken in het land noodopvanglocaties gebouwd. Ik bezocht vandaag locaties in Zwolle en Biddinghuizen, waarvan de tweede samen met staatssecretaris Eric van der Burg.’

Samen met burgemeester Snijders en wethouder Dorrit de Jong sprak Rutte in Zwolle met Oekraïense vluchtelingen die in de stad verblijven en met Syrische vluchtelingen in de crisisnoodopvang in Oosterenk. Er was ook een ontmoeting met bewoners van de wijk Kamperpoort, die in de klankbordgroep meedenken over de regionale opvanglocatie die volgend jaar opent aan de Meeuwenlaan.

Het bezoek werd afgesloten bij een nieuwe Zwollenaar van Turkse komaf, die hier als statushouders een nieuw thuis heeft gevonden. Daar kreeg de minister-president nog de dichtbundel ‘Gedachten van een Syrische dinosaurus’ aangeboden van nieuwe Zwollenaar Osama Alloush.