Primark in Zwolle ook onder vuur

De gemeente Zwolle gaat in een gesprek met Primark duidelijkheid vragen over de erbarmelijke arbeidsomstandigheden van de kledingwinkel. Dat zegde wethouder René de Heer maandagavond toe op vragen van GroenLinks en de SP.

Beide partijen wilden duidelijkheid over het standpunt van de gemeente Zwolle, nadat een reportage ban RTV Noord onthulde dat Primark er discutabele praktijken op na zou houden tegenover het eigen personeel. Afgelopen week bleek uit onderzoek van de regionale omroep onder meer dat Primark een ‘handboek’ hanteert met twijfelachtige regels omtrent ziekmeldingen en vakantiedagen dat op gespannen voet staat met de CAO en de wet. Werknemers spreken over een ‘angstcultuur’ binnen het bedrijf. Ook heeft de Primark in strijd met de wet geen ondernemingsraad. De FNV is op dit moment bezig met een landelijke inventarisatie en bevestigt dat deze problemen in veel Nederlandse filialen spelen.

De Heer zegt binnenkort met de directie van de Primark te spreken over de opening van een vestiging in Zwolle – in de lente van dit jaar. ‘Dan zullen we ze ook vragen hoe zij tegen deze berichten aankijken.’

Back to top button