zaterdag , 2 december 2023

Problemen bij Dimence, geen plek voor nieuwe patiënten

Dimence heeft een tijdelijke aanmeldpauze voor alle teams Ontwikkelingsstoornissen in het werkgebied (regio Zwolle, Deventer, Almelo) en het team Angst & Stemming Zwolle. Dit houdt in dat er tijdens de aanmeldpauze géén nieuwe mensen op de wachtlijst voor deze teams worden geplaatst. De aanmeldpauze gaat in op 1 december 2021 en duurt naar verwachting tot 1 maart 2022.

Volgens Dimence is de tijd gekomen om maatregelen te nemen. ‘Onze medewerkers ervaren een erg hoge werkdruk, wat veel ziekteverzuim tot gevolg heeft en medewerkers die de zorg verlaten.’ De ggz-organisatie ziet lange wachtlijsten in heel Nederland ontstaan. ‘Ook bij Dimence zijn er lange wachttijden voor behandeling van een aantal aandoeningen en stoornissen. Dit is verschrikkelijk voor de mensen die lang wachten op hulp. ‘

Huisarts
Wie nog niet op een wachtlijst bij Dimence staat, kan er voorlopig niet terecht. Alle huisartsen in het gebied waar Dimence werkzaam is hebben een brief gekregen. Wie al wel op een wachtlijst staat wordt binnenkort gebeld door een medewerker om te kijken of de hulpvraag nog actueel is.