Prominent Zwollenaar Gerrit van der Kooy (72) overleden

Prominent Zwollenaar Gerrit van der Kooy is dinsdag 26 juli op 72-jarige leeftijd overleden in het Isala ziekenhuis.

Van der Kooy was een bekende Zwollenaar. Hij zat van 2006 tot 2018 voor de VVD in de Zwolse gemeenteraad waar hij het onder andere veelvuldig opnam voor de automobilist in de stad. Van der Kooy was niet bang voor harde uitspraken die hij bijvoorbeeld deed over extra subsidies voor de Zwolse Theaters. Hij had als columnist ‘Papje’ bij weekblad de Swollenaer daar ook het perfecte podium voor.

Van der Kooy was ook een fervent liefhebber van het carnaval in Sassendonk, hij schreef er zelfs verscheidene boeken over. Zelf was hij lid van carnavalsvereniging De Eileuvers.

Journalistiek
Gerrit van der Kooy kende vóór zijn politieke loopbaan in Zwolle een jaloersmakende carrière in de journalistiek. Hij was van 1974 tot 2006 politiek redacteur van de TROS en jarenlang op zaterdagmiddag te beluisteren als presentator van het programma Kamerbreed op Radio 1.

Van der Kooy kampte al langer met een kwakkelende gezondheid. Hij werd maandag opgenomen in het Isala ziekenhuis, meldt zijn werkgever de Swollenaer in een in memoriam. Een dag later overleed hij.

Back to top button