woensdag , 21 februari 2024

Protest met bebloede ‘baby’s’ voor ZARA in Diezerstraat

Pro-Palestina betogers hebben zondagmiddag voor kledingwinkel ZARA in de Diezerstraat geprotesteerd. De tientallen betogers riepen op ZARA te boycotten en scandeerden leuzen. Vrouwen hadden symbolische bebloede baby’s in hun armen.

Volgens de aanwezige betogers is kledingwinkel ZARA ook verantwoordelijk voor de bombardementen van Israël op Gaza waar inmiddels duizenden burgers, waaronder veel kinderen, zijn omgekomen. Eerder werden er ook al protesten gehouden voor ZARA-kledingwinkels in het land. De CEO van Zara Israël, Joey Schwebel, zou campagne voeren voor minister Ben-Gvir die wapens zou hebben gegeven aan kolonisten om tegen Palestijnen te gebruiken.

Ook zou een nieuwe marketing-campagne van ZARA spot drijven met dode Palestijnen. De nieuwe collectie van de Spaanse modeketen werd geshowd door modellen die poseren met mannequins in witte lakens. Sommigen vergelijken de campagne met beelden van dode Palestijnse slachtoffers van de genocidale Israëlische oorlogscampagne in de Gazastrook.

In de Diezerstraat in Zwolle kwamen rond 12.30 uur tientallen Palestijnse sympathisanten bij elkaar voor de ingang van de ZARA die vandaag ook open was. Ze scandeerden leuze, waaronder de omstreden From the river to the sea… Politie was niet zichtbaar aanwezig, wel twee boa’s.