Protest tegen coffeeshop in hartje centrum zwelt aan

Nog geen twee dagen na de aankondiging van het voornemen een coffeeshop te openen aan de Rodeleeuwsteeg 4 roeren omwonenden en ondernemers  zich. Al meer dan 150 mensen hebben een petitie ondertekend tégen de komst van de wietwinkel in hun omgeving.

De weerstand is groot, blijkt ook uit de opmerkingen bij de online petitie. ‘Dit haalt de gemeenschap en cultuur van Zwolle omlaag. Dit geeft drugsgebruikers/verslaafden ook de kans om daar in de steeg te hangen, en biedt een onveilig gevoel voor bewoners en bezoekers’, zegt Iris.

Kwetsbare doelgroep
Anderen wijzen ook op de kwetsbare doelgroep die ook aan de Rodeleeuwsteeg woont. Sommigen van hen zouden juist met verslavingsproblematiek kampen. ‘Ik woon aan de Rodeleeuwsteeg en ik woon aan een locatie waar ook mensen wonen die net uit een verslaving komen en ik vind niet kunnen dat die mensen dan uiteindelijk worden geconfronteerd met dat stukje waar zij al zoveel moeite mee hebben’, reageert Dion.

Schande
Volgens René kan de coffeeshop beter in een buitengebied worden gevestigd. ‘Het is een schande dat de gemeente niet kijkt wat voor invloed dit heeft op de omwonenden. Als er zonodig een coffeeshop moet bijkomen laat ze dan een coffeeshop in het buitengebied openen.’

De gemeente liet woensdag weten dat het voornemens is om aan de Rodeleeuwsteeg 4 een nieuwe coffeeshop te openen. Er kan nog wel bezwaar worden ingediend.

De petitie van tegenstanders is hier in te zien.

Op zoek naar de leukste vacatures in Zwolle? Kijk dan ook eens hier.

Back to top button