Protest tegen windmolens Voorst dringt raadzaal binnen

Tegenstanders van windmolens in Voorst hebben gisteren geprotesteerd in het gemeentehuis in Zwolle.

Met spandoeken en A4-tjes lieten bewoners uit Spoolde en Westenholte merken dat ze het niet eens zijn met de huidige plannen. De bewoners krijgen volgens een eerste ‘verkenning’ 150 meter hoge windturbines op een steenworp (400 meter) afstand van huizen.

Het onderwerp over de windmolens stond maandagavond voor het eerst echt op de agenda. Het betrof overigens slechts een informatienota, er was nog geen debatronde. Niettemin wilde Swollwacht-fractievoorzitter William Dogger de aanwezigen het woord geven. Dat voorstel werd niet gesteund, waardoor de bewoners moeten wachten om in te spreken.

De huidige plannen van de windmolens zijn al weggestemd (bijna unaniem) door een klankbordgroep van allerlei betrokkenen (milieuorganisaties, omwonenden en ondernemers op Voorst). Ook de VVD en Swollwacht hebben al laten weten dat er geen draagvlak is voor 150 meter hoge windmolens op een steenworp afstand van woonhuizen én een basisschool.

Tegenstanders hebben ook hun bedenkingen over de procedure van de gemeente en dan met name de rol van onderzoeksbureau Pondera. Die moest onafhankelijke informatie aan de klankbordgroep verschaffen, maar bleek tegelijkertijd ook de website van de voorstanders te beheren.

Back to top button