PvdA wil Eefke Meijerink als lijsttrekker in Zwolle

Eefke Meijerink moet vanavond gekozen worden tot lijsttrekker van de PvdA in Zwolle. Er is wel één probleem: ze zit al 12 jaar in de gemeenteraad en dat is de maximale zittingstermijn bij de PvdA. Daar mag alleen vanaf worden geweken als er ‘zwaarwegende argumenten’ zijn.

In een mail van afdelingsvoorzitter Edwin Broekman aan de leden staat dat de kandidaatstellingscommissie van de PvdA Zwolle adviseert Eefke Meijerink te kiezen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De commissie schrijft: ‘Het afdelingsbestuur heeft de kandidaatstellingscommissie gevraagd een versneld advies uit te brengen over de verkiezing van een lijsttrekker door de ALV van de PvdA-Zwolle. Het was niet mogelijk om met alle kandidaten te spreken over hun ambities aangezien de sluitingsdatum voor aanmelding op 18 september was.’

Volgens de commissie was er slechts één persoon die lijsttrekker wilde worden binnen de PvdA in Zwolle: Eefke Meijerink.

Maximale termijn
Bij de kandidaatstelling van Meijerink is wel één probleem: ze is al 12 jaar actief als raadslid en fractievoorzitter en dat is de maximale termijn binnen de PvdA. Alleen als er ‘zwaarwegende argumenten’ zijn mag daar van worden afgeweken. De commissie zegt dat daar sprake van is. Want, zo lezen de leden:

– Eefke heeft de kennis en ervaring voor de zware opgave
– Eefke heeft ook de strijdbaarheid die zeker nu nodig is
– Eefke heeft het profiel dat de PvdA in Zwolle kenmerkt: sociaal, betrokken, open

Uiteindelijk zal vanavond blijken of de leden ook akkoord gaan met het voorstel om Meijerink te kiezen als lijsttrekker. Edwin Broekman bevestigt tegen ZwolleNu dat zij in ieder geval naar voren zal worden geschoven als beste kandidaat.

UPDATE 22.45 uur: Eefke Meijerink is gekozen als lijsttrekker van de PvdA in Zwolle.

Back to top button