woensdag , 28 februari 2024
VakFotografen Mediagroep

Autoriteit Consument houdt Zwols bedrijf scherp in de gaten

Het tv-programma Radar heeft aandacht besteed aan het Zwolse bedrijf VakFotografen Mediagroep dat is gevestigd op industrieterrein De Marslanden.

Met een hoop complimenten halen medewerkers van het bedrijf via Instagram jongeren over mee te werken aan een gratis fotoshoot. In het telefoongesprek dat volgt probeert het bedrijf echter een afspraak te maken voor een betaalde shoot. Als de jongeren hiervan af willen zien wordt het hen niet makkelijk gemaakt. Ze ontvangen telefoontjes, brieven en e-mails met dreigingen voor gerechtelijke procedures en incassobureaus, zegt Radar.

VakFotografen Mediagroep is gevestigd aan de Baileystraat 12 op industrieterrein De Marslanden en is een handelsnaam van StarStudio BV. Er zijn vaker klachten voorgekomen van een bedrijf dat zich op dat adres heeft gevestigd.

 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de eigenaar van VakFotografen, die toen opereerde vanuit een soortgelijk bedrijf onder de naam Fotosessie, in 2010 beboet voor praktijken die vergelijkbaar zijn met de praktijken zoals die in onze uitzending te zien zijn. ACM geeft aan niet te zullen aarzelen om weer in te grijpen als deze praktijken voortduren. Zij roept consumenten die een klacht hebben over VakFotografen Mediagroep B.V. dan ook op om deze te melden bij haar loket ConsuWijzer.

Lees de complete reactie van ACM, of bekijk het stappenplan voor dit soort gevallen.