Ravage na brand aan Veerallee

De brand die gisteravond ontstond in een monumentaal pand aan de Veerallee heeft voor een ravage gezorgd. De politie sluit brandstichting niet uit.

De ochtend na de uitslaande brand blijkt hoezeer het historische gebouw is aangedaan. Omwonenden staan verbouwereerd op het voetpad te kijken hoe de oude gymzaal van het Gymanasium is ontdaan van het complete dak. ‘We hoorden ’s avonds om een uur of 21.00 al dat er meldingen waren van rook. Dit is uiteindelijk het resultaat. Doodzonde’, zegt een van de omstanders die vroeger op school zat aan de Veerallee.

Zonde is de meest gehoorde uitdrukking. Het pand was net in verbouwing om dienst te doen voor deltaWonen. Maar het monument kent ook historische waarde voor de stad Zwolle, hoe wrang die ook is. Het gebouw werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als plek waarvandaan Joden werden getransporteerd.

Op de wegen rondom de Veerallee zijn ook deze ochtend nog stukken verkoold materiaal te vinden. Volgens de brandweer zijn die deeltjes ongevaarlijk. Er zou geen asbest zijn vrijgekomen bij de brand.

De politie kan brandstichting niet uitsluiten en doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via een meldingsformulier op www.politie.nl. Wilt u anoniem reageren? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Brand Veerallee

Brand Veerallee

Back to top button