Reanimatie nodig tijdens Bevrijdingsfestival in Zwolle

De politie in Zwolle heeft twintig mensen aangehouden tijdens het Bevrijdingsfestival.

Daarbij ging het voornamelijk om belediging van politiemensen, (zware) mishandeling, diefstal, baldadigheid, vernieling, dronkenschap, verboden drugsbezit en verboden wapenbezit.  Van de 20 aangehouden mensen zijn er na verhoor 17 weer in vrijheid gesteld. Twee mensen werden na reanimatie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Agressief
Eén man was door drugsgebruik zo agressief dat hij bij zijn insluiting in zijn cel drie arrestantenbewaarders mishandelde. Zij deden aangifte tegen de man. Hij is één van degenen die blijft ingesloten.

Slechte weer
Halverwege de middag dreigde het slechte weer spelbreker te worden. De toeloop van bezoekers naar de stad stagneerde en de bezoekers bij het hoofdpodium in het Wezenlandenpark verlieten voor korte tijd massaal het veld. Rond 16:00 uur nam de toeloop van mensen op het hoofdveld weer toe, dat daarna tot aan het eind van de avond goed bezet bleef.

Alcohol en drugs
In de loop van de avond ontstonden er door overmatig alcoholgebruik, al dan niet in combinatie met drugs, enkele opstootjes onder het publiek. De verkeersafwikkeling en het vervoer per trein van de festivalbezoekers verliepen naar tevredenheid.

Back to top button