‘Recherche onderzoekt rol De Vrolijkheid bij rellen’

Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle
Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle.

Burgemeester Henk Jan Meijer is de rellen rond het stadion van PEC Zwolle zat. Hij wil de hooligans van de Zwolse club in kaart brengen en wil ook duidelijkheid over de rol van café De Vrolijkheid, meldt De Stentor vandaag.

Meijer wil na de rellen tussen Ajax-hooligans en die van PEC Zwolle, afgelopen zaterdagnacht, eindelijk duidelijkheid over de achtergronden. ‘Het speelt zich alle­maal een beetje af in de marge van het betaald voetbal, het lijkt haast wel of er sprake is van een parallelle wereld’, zegt hij in De Stentor. ‘Dit lijken bewe­gingen van mensen buiten de vas­te supportersgroepen van PEC Zwolle om. We willen in beeld krijgen wat Zwolle hier nou mee te maken heeft en wie de mensen zijn die dit geweld uitlokken. Die gaan we vervolgens ook aanpak­ken.’

Ook de uitbaatster van café De Vrolijkheid, Ria Dijk, is gehoord in het rechercheonderzoek, meldt de regionale krant. Zij runt de plek waar veel voetbalsupporters van PEC Zwolle samenkomen. ‘De politie zal zeker pro­beren ook informatie te krijgen over wat er nou bekend was bij de mensen in De Vrolijkheid over het gebeurde’, zegt Meijer.

Back to top button