vrijdag , 8 december 2023
Zdravko Vazov

Rechtszaak gedode straatmuzikant achter gesloten deuren

De strafzaak tegen de 17-jarige verdachte van de moord op straatmuzikant Zdravko Vazov in de Aa-landen vindt achter gesloten deuren plaats. Het OM wilde een openbare rechtszaak.

Dat de strafzaak achter gesloten deuren plaatsvindt heeft te maken met de leeftijd van de verdachte. De 17-jarige O. is minderjarig en persoonlijke omstandigheden worden dan nooit in het openbaar besproken, oordeelden de rechters. Het OM maakt later vandaag wel de strafeis bekend.

Stille Tocht Zwolle
Hartverscheurende taferelen tijdens de Stille Tocht voor de gedode straatmuzikant Zdravko Vazov.

Messteken
Vazov werd op 2 december om het leven gebracht met meer dan twintig messteken. De weduwe van Vazov vertelde vorige week nog dat zij te horen had gekregen dat de verdachte voor de steekpartij haar man in de gaten hield.

RIBW Volterbeek
De verdachte woonde bij de RIBW aan de Volterbeek in de Aa-landen. Een andere bewoonster vertelde al dat er meer zaken niet goed geregeld waren bij de instelling. Uit andere publicaties blijkt dat de 17-jarige O. voor de steekpartij in het winkelcentrum aan De Dobbe met een mes had rondgezwaaid bij de RIBW aan de Volterbeek.