Record aan besmettingen in Zwolle, toch topdrukte in Diezerstraat

Ondanks de nieuwe coronamaatregelen was het vandaag topdrukte in de Diezerstraat. Foto’s van een volle winkelstraat circuleren veelvuldig op social media. Uitgerekend een longarts deelde de beelden.

De boodschap vorige week was duidelijk: blijf zoveel mogelijk thuis. Niettemin was het vandaag bijna een gewone koopzaterdag in de Diezerstraat. Ongeveer tegelijk met de bekendmaking van de nieuwe coronacijfers worden er foto’s van een druk centrum gedeeld op social media.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Die nieuwe cijfers liegen er niet om. Zwolle noteerde gisteren opnieuw een record aan besmettingen. Liefst 34 personen Zwollenaren werden de laatste 24 uur positief getest op het nieuwe coronavirus dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken. Niet eerder leverden er zoveel mensen binnen een dag een positieve test af.

Ongeschikt
Eerder nam de gemeente Zwolle al maatregelen tegen een drukke Diezerstraat. Tijdens de eerste intelligente lockdown adviseerde de gemeente het centrum en de Diezerstraat in het bijzonder te vermijden. Ook bleek uit onderzoek al dat de smalle Diezerstraat eigenlijk ongeschikt is voor de nieuwe anderhalvemeter ecenomie.

Back to top button