Regio Zwolle is vandaag begonnen met vaccineren

In de IJsselhallen is vrijdagochtend de vaccinatie begonnen tegen het coronavirus. Gerlinde, verpleegkundige van Carinova, kreeg als eerste verpleeghuismedewerker in de regio IJsselland haar coronavaccinatie.

GGD IJsselland opende daarmee de deuren van de vaccinatielocatie. De komende tijd krijgen duizenden medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging hier hun coronavaccinatie.

Tien priklijnen
In de vaccinatielocatie in de IJsselhallen zijn nu vier priklijnen in gebruik genomen. Daar worden de eerste tijd 300 vaccinaties per dag gegeven. Het vaccineren vindt zeven dag per week plaats. Op sommige dagen ook in de avond, zodat zorgmedewerkers de vaccinatie goed kunnen combineren met werktijden.

Foto: Frank van Hienen

Er zijn er in totaal tien priklijnen ingericht. Hiermee speelt de GGD alvast in op de toekomstige vaccinatie-aantallen. Het geven van de prik, de administratie en het beantwoorden van vragen is naar verwachting in vijf minuten klaar. Elke gevaccineerde persoon krijgt een vaccinatiebewijs mee. Op de eerste dagen zullen ook apothekersassistenten aanwezig zijn voor de vaccinatievoorbereiding en instructies. Daarnaast krijgt de GGD hulp van EHBO’ers van Het Rode Kruis die in de gaten houden of mensen zich goed voelen.

Gerlinde, verpleegkundige van Carinova, kreeg vrijdagochtend als eerste verpleeghuismedewerker in de regio Zwolle een vaccinatie.

Zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor de vaccinatie hebben via hun werkgever een uitnodiging ontvangen om een afspraak in te plannen. Dit verloopt via een landelijk callcenter.

Back to top button