RIBW-cliënt terroriseert flat in Holtenbroek

Een cliënt van het RIBW die in Gombertstraat woont zorgt al maandenlang voor een bedreigende sfeer tegenover bewoners. Een vrouw met kind moest vanochtend (donderdag) de politie bellen, omdat de man uit zijn dak ging.

Het is al de zoveelste keer dat de man een bedreigende toon uitslaat tegenover bewoners. Ook schreeuwt hij midden in de nacht mensen in de flat wakker en staat hij soms woedend aan de deur, omdat hij stemmen hoort en ervan overtuigd is dat een bewoonster daar schuldig aan is.

Een van de bewoonsters in de flat was vannacht en vanochtend zo geschrokken van het gedrag van de man dat ze uit nood 112 belde. De politie kwam ter plaatse en probeerde de man te kalmeren. Ook zijn zorgkader is op de hoogte, maar tot oplossingen leidt dat niet. Integendeel.

Doodsbang voor verwarde man
Eén bewoonster heeft zelfs te horen gekregen dat zij maar moet verhuizen, omdat dit een probleem is dat niet opgelost kan worden. Inmiddels zijn een vrouw en haar kind doodsbang voor het gedrag van de cliënt van het RIBW. Ook SWZ is inmiddels op de hoogte, maar onderneemt vooralsnog geen actie.

Het probleem speelt meer in Holtenbroek. De fractie van Swollwacht vroeg hier eerder al aandacht voor, nadat er meer dan twintig meldingen kwamen van extreme overlast door verwarde bewoners. Volgens de Woonbond speelt het verminderen van bedden in de GGZ een rol in deze problematiek.

Dood in Aa-landen
De bewoonster op wie de verwarde man het in de Gombertstraat vaak gemunt heeft wil dat er meteen actie wordt ondernomen. In 2014 was een cliënt van het RIBW al verantwoordelijk voor de dood van de 54-jarige daklozenkrant-verkoper Zdravko Vazov in de Aa-landen.

Back to top button