Rico & Sticks en Typhoon schrijven geschiedenis

Rico & Sticks en Typhoon geven vanavond een uniek concert in de Ziggo Dome. Het wordt de grootste show in de geschiedenis van de Nederlandstalige hiphop. Voor de thuisblijvers is het concert live te volgen.

Voor het trio gaat er met hun optreden in de Ziggo Dome een grote wens in vervulling. ‘We hadden nooit durven dromen dat wat 15 jaar geleden begon op een zolderkamer in Zwolle ons naar de Ziggo Dome zou brengen’, aldus Rico & Sticks. ‘De show wordt een viering van de Nederlandstalige hiphop. We gaan er een groot feest van maken met veel gast-artiesten in een energieke mix van onze muziek uit de laatste vijftien jaar. We kunnen niet wachten!’, aldus Typhoon.

Voor de thuisblijvers is het concert ook te volgen. Radiozender NPO Radio3FM zendt de show vanaf 19.45 uur rechtstreeks uit op kanaal NPO 101 en via 3Fm.nl.

En zo is het! 😁#nog1nachtje #ziggo #ricostickstyphoon #titanenband

Een foto die is geplaatst door Typhoon (@mctyphoon) op

Rico & Sticks zijn bekend van Opgezwolle. De hiphopformatie scoorde hits als ‘Hoedenplank’ en ‘Verre Oosten’. Het album ‘Eigen Wereld’ wordt gezien als een van de belangrijkste albums uit de Nederlandstalige hiphop. Na een pauze van een aantal jaar keerden de heren afgelopen jaar terug op Lowlands en gaven ze 18 maart een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall. In de beginjaren van Opgezwolle stond Typhoon vaak met hen op het podium en werden de rappers vrienden voor het leven.

De grote doorbraak van Typhoon kwam met het album ‘Lobi Da Basi’ waar hij afgelopen jaar een gouden plaat voor kreeg. Hij speelde alle grote festivals in Nederland plat en sloot het jaar in december af met twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall.

En nu staan ze dus gezamenlijk in de Ziggo Dome. ‘We hadden nooit durven dromen dat wat 15 jaar geleden begon op een zolderkamer in Zwolle ons naar de Ziggo Dome zou brengen’, aldus Rico & Sticks. ‘De show wordt een viering van de Nederlandstalige hiphop. We gaan er een groot feest van maken met veel gast-artiesten in een energieke mix van onze muziek uit de laatste vijftien jaar. We kunnen niet wachten!’, aldus Typhoon.

Back to top button