zaterdag , 30 september 2023

Riolering in Zwolle kan extreme neerslag niet aan

De riolering in Zwolle kan de extreme neerslag van gisteravond en vannacht niet verwerken. Het afvalwater uit de riolering – gemengd met regenwater- stort dan tijdelijk over in de stadsgracht en een aantal vijvers in de stad.

In dit afvalwater kunnen sporen zitten van bacteriën en ziektekiemen. Daarom zijn de fonteinen in de stadsgracht, in Holtenbroek en Dieze-Oost en de watertrap op het Rodetorenplein tot en met zondag 21 juni uitgezet. De gemeente Zwolle roept ook bewoners en bezoekers op om alleen in de aangewezen zwemplassen te zwemmen.

Milligerplas
Zwolle heeft drie zwemplassen waar Zwollenaren en bezoekers kunnen zwemmen. Dit zijn de  Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas. De Wijthmenerplas ligt aan de doorgaande weg Zwolle-Raalte. De Agnietenplas ligt aan de Haersterveerweg in Zwolle. De Milligerplas grenst aan de buurt Milligen in de Zwolse wijk Stadshagen. Buiten de aangewezen zwemplassen is zwemmen op eigen risico. Op www.zwemwater.nl staat actuele informatie over de zwemkwaliteit van de plassen.