RIVM: 13.884 zorgmedewerkers besmet met coronavirus

Volgens het RIVM zijn er 13.884 zorgmedewerkers in de leeftijd van 18 tot 69 jaar bij hen gemeld met corona, 458 zijn opgenomen in het ziekenhuis, negen zijn er overleden.

Van de overleden zorgmedewerkers hadden er zes al gezondheidsproblemen. Van de andere drie is dit nog niet bekend. Ook is er niet bekend of de zorgmedewerkers besmet raakten tijdens hun werk of elders.

Het RIVM meldde dat er sinds gisteren in totaal 84 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 84 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.  Tot nu toe zijn er 39.316 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is opnieuw gedaald. Het zijn er nu 783, dat zijn er 21 minder dan gisteren, blijkt uit de gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er liggen daarnaast 432 niet-coronapatiënten op de IC’s.

Back to top button