RIVM: Besmettingen op het werk nemen toe

Volgens het RIVM neemt het aantal besmettingen op de werkplaats en in verpleeghuizen toe. Dat stelt de organisatie vandaag (dinsdag) tijdens de wekelijkse update over de coronacrisis. Het RIVM spreekt van ‘opvallende’ cijfers.

Bij 25% van de gemelde personen van afgelopen week is de setting van de waarschijnlijke besmetting bekend. Meer dan de helft van de hen raakte thuis besmet. ‘Opvallend is dat het aantal mensen dat waarschijnlijk op het werk en verpleeghuizen besmet is geraakt toeneemt’, stelt het RIVM. Veruit de meeste besmettingen vinden nog altijd plaats in een thuissituatie.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Het reproductiegetal is verder gestegen van 1,17 naar 1,38 (met een betrouwbaarheidsinterval van 1,29 tot 1,47). Dit betekent dat 100 mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus samen leiden tot 138 andere mensen die besmet worden.

Zwolle
Vandaag werd ook bekend gemaakt dat het aantal besmettingen in Zwolle flink is toegenomen. Er zijn in een week tijd 56 nieuwe gevallen bekend, een week daarvoor waren het nog 31 nieuwe positieve testen in Zwolle.

Back to top button