RIVM geeft details over coronapatiënten, zoals leeftijd en geslacht

Het RIVM heeft vandaag (maandag) een epidemiologisch overzicht gemaakt van de situatie rondom het coronavirus in Nederland. Daaruit blijkt dat de meest gemelde patiënten vallen in de leeftijdscategorie 55-59 jaar. Tot nu toe zijn van deze gemelde patiënten 1230 opgenomen in het ziekenhuis en 213 overleden. De meeste overleden patiënten zaten in de leeftijdscategorie 80-84 jaar.

Van het aantal gemelde patiënten moest 25,9% naar het ziekenhuis, 4,5% is overleden. Vrouwen zijn iets vaker patiënt, maar het sterftecijfer bij mannen ten opzichte van vrouwen is veel hoger (62,4% tov 37,1%).

Door middel van surveillance houdt het RIVM zicht op de verspreiding van COVID-19 in Nederland. Via een samenwerking tussen artsen, laboratoria en de Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en) wordt informatie verzameld over personen (patiënten) met een positieve COVID-19 testuitslag.

Aan het RIVM wordt niet gemeld wie hersteld is, of wie na melding in het ziekenhuis wordt opgenomen. Het werkelijke aantal besmettingen met COVID-19 is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. In het begin van de COVID-19 epidemie in Nederland werden veel mensen getest, waaronder mensen die contact hebben gehad met COVID-19 patiënten. Sindsdien is het testbeleid geleidelijk veranderd, om voornamelijk personen met risico op een ernstig ziektebeloop op COVID- 19 te testen.

Hieronder de cijfers:

Lees hier in pdf.

Back to top button