maandag , 2 oktober 2023

Roemeens stel aangehouden bij Maagjesbolwerk

In een winkel aan het Maagjesbolwerk werd op dinsdagmiddag 5 december een Roemeens stel van 28 en 33 jaar aangehouden voor winkeldiefstal.

Het personeel herkende het stel van een winkeldiefstal dezelfde ochtend in Groningen bij een filiaal van dezelfde keten. Hierbij had het duo een iPhone weggenomen zonder af te rekenen. Beelden van het stel werden daarop gedeeld met andere filialen. Toen het tweetal rond 14.45 uur bij de Zwolse vestiging binnen kwam lopen, hield het personeel hen meteen goed in de gaten. Ook hier probeerde het stel een zelfde dure iPhone weg te nemen, maar werd bij het verlaten van de winkel door de beveiliging aangehouden.

Baby in de auto
In de auto van het stel bleek nog een twee maanden oude baby te zitten. Het kindje werd opgevangen en ondergebracht bij een pleeggezin. In de auto werd tevens de in Groningen gestolen iPhone teruggevonden. De twee verdachten werden ingesloten op het bureau. Onderzoek moet uitwijzen of de twee nog meer winkeldiefstallen op andere plaatsen in het land heeft gepleegd.

Poll

Op wie stemt u in maart bij de gemeenteraadsverkiezing in Zwolle?