maandag , 2 oktober 2023
IMAX

Roep om IMAX-zaal zwelt aan in Zwolle

Volgens de initiatiefnemers hebben al meer dan duizend filmliefhebbers hun stem gegeven voor het bouwen van een IMAX-bioscoopzaal in de nieuwe Pathé bioscoop aan het nieuwe Katwolderplein.

De bioscoopfans moeten nu een uur reizen om hun favoriete films op het IMAX-doek te bewonderen. Te lang, zo vinden de initiatiefnemers. En: een IMAX-zaal is goed voor de stad Zwolle, zeker nu andere grote bedrijven zich vestigen in de stad.

Tijd voor actie
Een kleine groep Pathé fans begon een online petitie. In deze petitie kunnen bioscoopbezoekers digitaal hun handtekening achterlaten wanneer zij het initiatief steunen. Met deze petitie wil de groep filmliefhebbers aantonen dat er wel degelijk behoefte is aan een IMAX-zaal in Zwolle. In de huidige situatie is het dichtstbijzijnde IMAX-theater in Arnhem of Amsterdam te vinden.

De filmliefhebbers plaatsten een bord langs het bouwterrein op het Katerwolderplein, op het terrein is vorige week gestart met de bouw van de nieuwe Pathé bioscoop. Op het bord roept de groep medefilmfans op om zoveel mogelijk digitale handtekeningen te verzamelen.
IMAX boost voor Zwolle.

Nog niet uitgesloten
Lauge Nielsen, directeur van Pathé, zegt nog niet uit te sluiten dat Zwolle geen IMAX-zaal krijgt. ‘Wij luisteren naar onze bezoekers en als de mogelijkheden er zijn, dan zie ik niet in waarom deze stad ook niet een IMAX-zaal kan krijgen.’ De filmfans uit Zwolle hopen dat Pathé alsnog de beslissing neemt om toch een IMAX-zaal in Zwolle te installeren.

De petitie is te vinden op: http://www.petities24.com/signatures/imax_pathe_zwolle/