donderdag , 22 februari 2024
Ronald Mulder op archiefbeeld.

Ronald Mulder naar Olympische Spelen

Zwollenaar Ronald Mulder heeft zich vanavond (woensdag) gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf won Ronald Mulder de 500 meter in een tijd van 34.49. De winst was voldoende een startbewijs af te dwingen voor de Olympische Spelen in februari.

Mulder was blij en opgelucht. ‘Een jaar lang heb ik naar deze wedstrijd toegeleefd. Ik heb vanmiddag gehuild van de spanning. Maar ik heb ook gezegd: als de druk het hoogst is, rijd ik het beste. Ik moest er doorheen, maar dat het zo goed ging is gek.’

Michel Mulder eindigde vanavond als 6e in Thialf en plaatst zich niet voor de Spelen in Pyeongchang (Zuid-Korea).

Foto: Sasha Krotov | Creative Commons | Wikimedia