Rondje Milligerplas niet meer mogelijk door zandwinning

Het ‘rondje Milligerplas’ is vanaf 4 december niet meer mogelijk, omdat het noordelijke deel van het voetpad voor drie maanden wordt afgesloten.

De gemeente Zwolle gaat van 4 december 2017 tot half maart 2018 zand winnen uit de Milligerplas voor bouwwerkzaamheden in de wijk Stadshagen. Daardoor zal het noordelijke deel van het voetpad langs de Milligerplas uit veiligheidsoverweging afgesloten zijn voor publiek.

Depot
Het zand is nodig voor bouwwerkzaamheden voor wegen en percelen van de nog te ontwikkelen woonbuurt Breezicht. Het zand, dat naar verwachting 200.000 kubieke meter zal bedragen, wordt in een depot opgeslagenĀ tussen de Milligerplas en de Hasselterweg aan de noordzijde van de plas.

Verplichting
Uit veiligheidsoverwegingen wordt van 4 december 2017 tot half maart 2018 het noordelijke deel van de Milligerplas afgesloten voor publiek. De afsluiting is een verplichting vanuit de provincie Overijssel en maakt onderdeel uit van de verstrekte vergunning. De gemeente Zwolle streeft er naar de afsluiting zo kort mogelijk te laten duren.

Back to top button