Ruimte voor groot attractiepark in Stadshagen

Zwolle groeit door naar 140.000 inwoners en is volop in ontwikkeling. Kranen rijden af en aan, hele nieuwe wijken worden gepland, winkelcentra krijgen een update en er komen meer kantoren. Maar wat wordt er nu eigenlijk gebouwd? In een zomerserie zetten we de belangrijkste veranderingen op een rijtje. In deel 3 de verdere ontwikkeling van Stadshagen waar ruimte is voor een groot attractiepark en een heel nieuwe buurt wordt gebouwd.

Met de ontwikkeling van de nieuwe buurt De Tippe in Stadshagen is er ook behoefte aan meer vrijetijdsbesteding. Onderzoek wijst uit dat er ruimte is voor een mega-attractiepark met allerlei activiteiten onder één dak, zoals een kartbaan, een bowlingbaan en een trampolinepark.

De nieuwe buurt De Tippe biedt ruimte voor een leisurevoorziening op een goed bereikbare locatie bij het station, staat er in het ontwikkelplan. Door LAgroup is onderzoek gedaan naar de kansrijkheid van een leisurevoorziening op een kavel van 5.000 m2 (twee keer zo groot als de hal van Djambo).

Family Entertainment Center
Het bureau komt tot de conclusie dat een mix van leisure-activiteiten (een family entertainment center) waarbij een recreatief aanbod voor verschillende leeftijden onder één dak plaatsvindt zoals kartbaan, trampolinepark, glowgolf, bowling, lasergamen, indoorspelen, klimmen etc. het meest kansrijk is. Andere mogelijkheden zijn een indoor kinderattractie, tweede bioscoop of groot trampolinepark.

Back to top button